Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Els Book Hunters

Canal de booktube en català

  • 11
    Subscribers

Si arribes a Els Book Hunters per primer cop

Bon dia,
és el primer cop que entres en aquesta pàgina de l'Aixeta? Deixa'ns presentar-nos, doncs!

Els Book Hunters som un projecte que pretén compartir el gust per la lectura, parlar de literatura, però de manera distesa i sempre amb un puntet d'humor, perquè pensem que llegir és una gran afició, i compartir allò que es llegeix encara és millor. Ah, i sempre en català.

Tot va començar a Instagram. Allà hi fem ressenyes breus de llibres sempre acompanyades de fotos representatives, També hi pengem vídeos curts de tipus divers però sempre relacionats amb el món del llibre, les llibreries, biblioteques i tot el sector en general. Contingut pràcticament diari.

Després vam desembarcar a Youtube, on mensualment hi pengem resums de lectura i altres vídeos com entrevistes, booktags, i continguts temàtics.

També som a TikTok, tot i que fa menys temps. Allà hi compartim alguns dels formats d'Instagram però també hi fem contingut específic per la plataforma, passant una mica de l'algoritme, la veritat, però sempre fem el que ens ve de gust i no el que ens volen obligar a fer.

Pel que fa a podcast, no en tenim un, sinó dos. El primer és el Llegiu, que el món s'acaba!, que compartim amb en Joan Rius i l'Anna Rosich, i que és una tertúlia literària. L'altre, el Llibres, i punt!, l'enregistrem a Ràdio Sant Boi i convidem gent diversa del món del llibre a cada episodi.

I per recollir-ho una mica tot, també tenim un butlletí Substack que hem anomenat Substrat EBH. Quinzenalment el podeu rebre a la vostra safata d'entrada gratuïtament si us hi subscriviu amb un corre electrònic. Una ressenya, notícies del sector literari i un resum de totes les nostres activitats, tant virtuals com presencials. Ah, i entre butlletins també hi compartim les ressenyes que en Sergi publica al blog Llibres, i punt!

Ah, també som a Twitter i a Threads, són eines que ens serveixen per fer difusió dels nostres continguts.

Us preguntareu d'on traiem el temps per fer tot això, i a sobre encara llegir tots els llibres que comentem, que també vol el seu temps. Doncs no tenim resposta, nosaltres tampoc ho sabem. Però sí que us podem dir que tenim les nostres feines que no tenen res a veure amb llibres, i EBH és una segona feina (de vegades fins a una tercera!), per la qual no rebem cap remuneració ni subvenció.

Per això existeix aquesta pàgina. Si us agrada el que fem, si penseu que té algun valor fer-ho en català, podeu fer-vos mecenes del projecte. No pretenem fer-nos rics ni ens gastarem els diners comprant seguidors. Tampoc en llibres, eh! Aquests els paga el nostre sou de proletaris científics. Creiem en créixer gràcies a l'esforç i la dedicació. Les aportacions serveixen només per no perdre diners amb tot plegat, perquè el material i les gravacions amb gent comporten despeses.

Què obteniu vosaltres a canvi? Doncs per 2, 5 o 10€ al mes, el que us vagi bé, us oferim tres vídeos llargs exclusius cada any, només per a mecenes, la possibilitat de veure uns dies abans que el públic general les nostres vídeo-càpsules de 5 minuts i informació en primícia quan tinguem alguna cosa entre mans. Ah, i rendirem comptes amb vosaltres quan tiguem despeses associades a la nostra activitat.

Si heu arribat fins aquí, gràcies! I si us decidiu a fer aportacions al nostre projecte, farem tot el possible perquè us semblin diners ben invertits. Abraçades per tothom!

LAIA i SERGI

Els Book Hunters
06 June 2024

Comments (0)

Write a comment

Log in with your account or sign up to add your comment.