Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Els Book Hunters

Canal de booktube en català

 • 11
  Mecenes

Biografia

Què hi fan dos d'investigadors científics parlant de llibres a les xarxes? Doncs entre d'altres coses, combatre la vella dicotomia entre ciències i lletres. Som un parell de científics lletraferits que ens dediquem professionalment a la recerca, però que tenim una gran afició per la lectura. Des de l'any 2020 compartim projecte conjunt: Els Book Hunters. Va començar com un compte d'instagram, va evolucionar cap a youtube, i actualment també participem en un podcast literari amb dos companys més.

Ens mou la nostra passió lectora i les ganes de compartir impressions amb altres usuaris, però també, i molt especialment, l'ús de la llengua catalana. El català ha estat sempre una prioritat i tots els nostres continguts són en la nostra llengua. Volem contribuir així a eixamplar la seva presència a xarxes per visibilitzar-la com a llengua útil en qualsevol àmbit. I també ajudar a la difusió de la producció literària en llengua catalana, un sector molt castigat per l'omnipresència del castellà.

Finalment, pensem que llegir no és avorrit, a diferència del que deu pensar molta altra gent. Però no cal ser un malalt de llibres com nosaltres per mirar els nostres vídeos. Els continguts que pengem són distesos i no busquen l'erudició, ni fem servir un to acadèmic. Apel·lem a un públic adult amb ganes de descobrir i intentem que ho passi bé encara que no hagin sentit a parlar abans dels llibres que comentem. Si a més aconseguim engrescar algú a llegir, ja estem més que contents.

Estadístiques generals

 • 11
  Mecenes
 • 29
  Publicacions
 • 24
  seguidors